Att tänka på när du ska låna pengar

Att tänka på när du ska låna pengar

Behöver du ett litet tillskott i kassan? Om inte pengarna på kontot riktigt räcker till det du tänkt köpa, eller om det trillar in en oväntad utgift innan lönen hinner komma, är kanske ett mindre lån det som kan hjälpa dig. Idag finns det ju möjligheter att låna mindre summor, just för att täcka mindre luckor i hushållskassan. Små lån, som du snabbt kan söka, och som du sedan betalar tillbaka när du fått lön.

låna pengar utan inkomst med Lanzon

Dessa lån är så kallade blancolån, alltså lån utan säkerhet. Du kan också ta ett lån där du lämnar en säkerhet, i form av en pant, och då är det något som har ett värde liknande den summa du ska låna som du sätter i pant. Dessa lån brukar man dock oftast använda när det handlar om större lån.
Du kan också behöva lämna säkerhet om du vill ta lån utan inkomst eller om din inkomst är för låg för att banken ska bevilja ett lån.

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article11387072.ab

Välj rätt lån 

Men, om det nu bara är ett mindre lån du behöver är det lättare att låna utan säkerhet, och då är det troligen inte heller till banken du vänder dig för att få ett lån. Sådana små summor brukar inte finnas med bland de lån som de traditionella bankerna erbjuder. Däremot kan du hitta gott om långivare som erbjuder små snabba lån om du letar på nätet. Använd en sökmotor och skriv in det du söker, till exempel lån och den summa du vill låna, eller om du saknar inkomst kan du söka på lån utan inkomst. Bland dessa lån kan du nämligen hitta möjligheter att få ett lån även om du inte har en fast inkomst.

Oavsett vad du skriver i sökmotorn kommer du att hitta flera olika långivare, och du kan hitta både billiga lån utan säkerhet och lån som är ganska dyra. Det gäller alltså att titta på vilka kostnader ett lån för med sig, så att du inte tar ett som kommer att bli mycket dyrt.

UC eller inte?

Lånar du ofta har du förstås klart för dig vad UC är, och vilken inverkan förfrågningar där kan få, och då letar du kanske efter en långivare där du kan låna utan UC. Det är just om du lånar ofta som det kan vara bra att tänka på detta, eftersom det är då du riskerar att få så många registreringar att det kan inverka negativt på dina chanser att bli beviljad lån. Lånar du bara någon enstaka gång finns ingen anledning att ens bry sig om att titta på om långivaren erbjuder lån utan UC eller ej.